Hon tar greppet om kvalitetsarbetet på SÖS

Ledarskap Södersjukhuset i Stockholm satsar på en helt ny typ av tjänst med fokus på kvalitet och patientsäkerhet. Det är nu klart vem som fått jobbet.

Hon tar greppet om kvalitetsarbetet på SÖS
SÖS inrättar en helt ny tjänst med ansvar för kvalitet och patientsäkerhet. Foto: Fotogruppen Södersjukhuset

I februari tillträder Anneli Lennberg tjänsten som sjukhusövergripande chefsjuksköterska på Södersjukhuset i Stockholm. Detta är en helt ny typ av tjänst och hennes ansvar är att utveckla kvalitet och patientsäkerhet tillsammans med chefläkarna.

Engagerad och prestigelös

Anneli Lennberg, SÖS.

Anneli Lennberg är utbildad intensivsjuksköterska och barnmorska, men kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef på Karolinska. Hon har lång erfarenhet inom sjukvården och intresset för ledarskap, utveckling och förändringsarbete har vuxit fram successivt.

Själv tycker hon att hennes ledarskap kännetecknas av att hon är engagerad, målmedveten, prestigelös och har fokus på helheten.

– Jag värderar dialog och samarbete högt, både inom sjukhuset och utanför. Med den förändringstakt vi har inom sjukvården idag blir det extra viktig för att klara av att ge våra patienter den bästa vården i dag och i framtiden. Oavsett organisation eller specialitet så underlättar ett bra teamwork, säger hon i en kommentar till utnämningen på SÖS webbsajt.

Vad tror du kommer att vara utmanande i ditt nya jobb?

– Att det finns många förväntningar om vad den nya tjänsten ska innefatta och vilka arbetsuppgifter som ska ingå. Det kommer vara angeläget för mig att försöka navigera i detta och prioritera på bästa sätt. Det är även viktigt för mig att hitta ett sätt där administration inte upptar hela min arbetstid så att jag kan behålla kontakten med vården.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan