Populärt chatta med ungdomsmottagningen

Alltid öppet – så heter en ny app för ungdomar i Region Stockholm. Det är ungdomsmottagningen som välkomnar till en chat där ungdomar gratis kan söka konsultation dygnet runt.

Svar ges inom 24 timmar. Chatfunktionen har bara funnits ett par veckor och inte marknadsförts i någon större utsträckning, men ungdomarna har hittat den.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Kvalitetsvård.se premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

 

– Jag tror det kan vara enklare att ställa en känslig fråga i chatten än när man möter oss i vården öga mot öga i ett besök eller videomöte. För även om ungdomarna loggar in med bank-id i appen tror jag chatten ger en känsla av anonymitet som de uppskattar, säger Sofia Strand, barnmorska vid Salems ungdomsmottagning och projektledare för Ungdomsmottagning online i Alltid öppet.

 

Appen har tidigare erbjudit videomöten och tidsbokning för ungdomsmottagningens målgrupp, ungdomar upp till 23 år. Chatten bemannas av barnmorskor och kuratorer som svarar inom 24 timmar under vardagar. För ungdomen är chatten gratis på samma sätt som ungdomsmottagningens besök och videomöten är. Allt som krävs är att de laddar ner appen och loggar in med ett bank-id.

– Chatten kan också vara ett stöd till oroliga föräldrar. De kan uppmana sitt barn att skriva i chatten om barnet har något bekymmer men inte vill följa med till vården. Och för oss som arbetar i vården ger chatten oss en möjlighet att bygga ett förtroende för att sedan kunna föreslå ett vanligt besök om vi ser att det behövs, säger Sofia Strand.