350 miljoner till teknik i äldreomsorgen

Vård och omsorg seglar upp som en av de stora frågorna i riksdagsvalet. I vårbudgeten aviserar nu regeringen en satsning på tillgänglighet och kortare vårdköer. Det är förhandlat och klart med vänsterpartiet, som hade föreslagit en tillgänglighetssatsning på 400 miljoner. Regeringen plussar på rejält och satsningen blir på närmare en miljard.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

350 miljoner ska gå till utbyggnad av välfärdsteknik i äldreomsorgen av det slag Kvalitetsvård skrev om i förra veckans brev. Det kan till exempel handla om mobila trygghetslarm, digital dokumentation och användning videokonferenser eller digital bildöverföring.

Bland övriga större satsningar går 200 miljoner kronor till landsting och regioner för att försöka locka personal över 65 att stanna kvar i bristyrkena.

10 miljoner kronor ska användas till att snabbare validera utländsk vårdpersonals kompetens och lika mycket ska ge snabbare och tryggare utskrivningar av personer med omsorgsbehov.

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan