Ny pilotstudie för uppkopplad egenvård

Ny pilotstudie för uppkopplad egenvård

Patienter med hjärtsvikt, högt blodtryck eller psykisk ohälsa är målgrupper för en nystartad pilotstudie för användning av ny teknik för kommunikation och stöd till egenvård.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Pilotstudien görs vid vid Åkermyntans vårdcentral i Hässelby. Den är ett samarbetsprojekt mellan hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholms läns landsting, Karolinska Institutet, Capio, Telia och dess partner ImagineCare och inleddes i början av oktober.

Totalt 500 utvalda patienter från vårdcentralen ska anslutas till ImagineCares digitala tjänst. Den ska under ett halvår göra att  patienter och Capios vårdpersonal på en säker väg kan kommunicera via textmeddelanden och video. I tjänsten ingår mätningar i hemmet, uppföljning och återkoppling av de hälsovärden som patienten skickar till vårdcentralen via blåtandskopplade aktivitetsarmband, blodtrycksmätare eller våg.

– Digitala lösningar inom vården ökar transparens, delaktighet och kommunikation mellan sjukvård och patienter. Capio förenar digitala lösningar med den fysiska vården för att ge patienterna en ökad livskvalitet. Med digitaliseringens kraft eftersträvar vi att sätta patienten i centrum med utökad delaktighet och engagemang i sin egenvård säger Alex Jaranka, projektansvarig på Capio i ett pressmeddelande.

Studien följs upp vid Karolinska Institutet.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan