Ökad patientsäkerhet med ny ambulans

Patientsäkerhet Den kom på plats väldigt lägligt i snövintern 2021, Region Västerbottens första helt nya fyrhjulsdrivna ambulans.

Ökad patientsäkerhet med ny ambulans
Foto: Jan Alfredsson, Region Västerbotten.

Förutom fyrhjulsdriften är såväl komforten som utrymmet bättre än i regionens gamla ambulanser. I den här modellen är båren placerad mitt i bilen, vilket gör att den kan nås från fyra håll, vilket är bra för patientsäkerheten.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Ytterligare tre ambulanser av den nya modellen är beställda och kommer att levereras successivt under de kommande månaderna.

– De nya är fyrhjulsdrivna, något som är bra just nu med så mycket snö, och har bland annat plats för en mittplacerad bår. Dessutom är den utrustad med luftfjädring bak vilket ger en betydligt bättre komfort, för både patienter och personal, säger Lars-Åke Löfqvist, biträdande avdelningschef vid ambulansen i Umeå i ett pressmeddelande.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan