Norrtälje sjukhus får utmärkelse för jobb mot frakturer

Norrtälje sjukhus får utmärkelse för jobb mot frakturer

På Norrtälje Sjukhus arbetar man systematiskt för att förhindra frakturer och bensköra. Nu uppmärksammas de goda resultaten för andra året i rad med en silverstjärna på ”Capture the Fracture”-kartan, från organisationen IOF (International Osteoporosis Foundation).

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Nyckeln till framgång är enligt sjukhuset en organisatoriskt välfungerande ”frakturkedja” enligt internationell modell. Betydelsefulla länkar i vårdkedjan är identifiering, riskskattning, utredning samt behandling och uppföljning. Målet är bland annat att förhindra ytterligare fraktur hos redan frakturdrabbade patienter.

Silver betyder att man lyckas väl, och sjukhuset förbättrade sina resultat ytterligare mot i fjol, med nio procent. Nästa steg är att få en guldstjärna, vilket man nu siktar på.

 

Se Capturethefracture-kartan och läs mer om utmärkelserna i arbetet mot frakturer.

 

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan