Facebooksändning ska hjälpa anhöriga

Missbruk och psykisk ohälsa De nationella stödlinjerna har den senaste tiden märkt ett ökat tryck. Inte minst många anhöriga till personer med alkohol- och drogproblematik vittnar om en svår situation under coronapandemin, till följd av den ökade sociala distanseringen och ett vardagsliv bortom de vanliga rutinerna.

Facebooksändning ska hjälpa anhöriga

Nu satsar Alkoholhjälpen/Alkohollinjen tillsammans med Droghjälpen på att möta det ökade behovet av stöd med en livesändning på Facebook 

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Sändningen ska pågå en timme och startar onsdag den 22 april klockan 11:30.

– Många som hör av sig till våra stödlinjer beskriver hur deras situation har förvärrats efter coronautbrottet. Som anhörig kan det alltid vara svårt att få eget utrymme och stöd, och än mer under rådande förhållanden. Vi hoppas att livesändningen ska kunna minska känslan av maktlöshet och att det blir tydligt vilket stöd som finns att få i detta läge, säger Kerstin Annerborn, enhetschef på eStöd, Beroendecentrum Stockholm, som driver Alkoholhjälpen/Alkohollinjen och Droghjälpen i ett pressmeddelande.

I onsdagens sändning kommer förutom representanter för stödlinjerna Bris, FMN (Föräldraföreningen mot narkotika) och socialtjänsten att delta. Livesändningen kommer att ligga kvar på Facebook för den som inte kan se vid tidpunkten då den sänds.

Det kommer att vara möjligt att ställa frågor anonymt under sändningens gång med hjälp av verktyget Mentimeter.

Även Uppdrag psykisk hälsa har uppmärksammat det ökade behovet av stöd under coronakrisen och samlat information om vart personer som behöver extra hjälp just nu kan vända sig.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan