Fyra sjukhus blir högspecialiserade inom endometrios

Högspecialiserad vård Fyra sjukhus har fått tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård vid endometrios. Den tillståndspliktiga verksamheten gäller kirurgiska ingrepp.

De fyra sjukhusen är Akademiska sjukhuset, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Skånes universitetssjukhus och Södersjukhuset i Stockholm. Ett femte sjukhus kommer att få tillstånd, men vilket detta blir är inte bestämt. Falu lasarett hade ansökt, men bedömdes inte ha de förutsättningar som krävs.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Karolinska universitetssjukhuset har fåt tillstånd att bedriva högspecialiserad vård vid trofoblastsjukdomar och att utföra den avancerade formen av kejsarsnitt som kallas EXIT.

Det är Socialstyrelsen som fattar besluten om högspecialiserad vård. Nu kommer myndigheten att tillfälligt pausa arbetet med dessa beslut på grund av coronakrisen.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan