Möt skräcken på vårdcentralen

Möt skräcken på vårdcentralen

Möt spindeln du är rädd för – i en virtuell verklighet på vårdcentralen. Det här en metod som börjat användas på flera håll i landet.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Kvalitetsvård.se premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

Capio Läkarhus Kvillebäcken i Göteborg är en av de vårdcentraler som har startat exponeringsterapi med Virtual Reality i samarbete med VR Care Nordic. Målgruppen är patienter som lider av social fobi eller fobier mot exempelvis talarskräck, höjdfobi, nålfobi eller flygfobi. Exponeringen sker i en virtuell miljö som är skapad att efterlikna verkligheten. Terapin sker, precis som annan exponeringsterapi, i en kontrollerad miljö och i närvaro av en psykolog.

Fördelen, enligt företaget VR Care, är att man kan använda terapitiden effektivare. I den virtuella verkligheten kan exakt de miljöer som patienten har skräck för efterliknas, utan att man behöver lämna vårdcentralen.