Norskt sjukhus miljöcertifierat

Certifiering Ett norskt sjukhus är först i världen att nå högsta miljöklassning enligt Breeam. Det är SBB:s sjukhus i Gardemoen som nu uppfyllt kraven för certifiering.

Norskt sjukhus miljöcertifierat
Certifieringen är ett synligt bevis på att vi har rätt fokus och att vi arbetar rätt med en av vår tids största utmaningar, säger Henrik Melder, SBB:s regionchef i Norge.

Det är SBB, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, som nu certifierat sitt sjukhus på Gardermoen i Norge. Det är därmed det första sjukhuset i världen att uppnå miljöcertifieringen Breeam in Use Outstanding.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

– Vi är mycket stolta över att uppnå Breeam in Use Outstanding. Det är den högsta miljöklassningen som kan uppnås för en byggnad i drift, säger Henrik Melder, SBB:s regionchef i Norge i ett pressmeddelande.

Hårresande mål

Han konstaterar att det ligger ett hårt och målinriktat arbete bakom certifieringen, inte minst från driftapparaten och det tekniska teamet.

– Våra medarbetare går till jobbet varje dag med en ambition att hjälpa oss att nå våra hårresande mål inom miljö och hållbarhet. Certifieringen är ett synligt bevis på att vi har rätt fokus och att vi arbetar rätt med en av vår tids största utmaningar, säger han.

Om Breeam In-Use:

Är BRE:s (Building Research Establishment) internationella miljöcertifieringssystem för befintliga byggnader. Systemet gör det möjligt för fastighetsägare, investerare, förvaltare och hyresgäster att fastställa och driva hållbara förbättringar i såväl byggnad som i förvaltning och drift.

Breeam står för Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Det är en metod för bedömning av byggnader som funnits i över 30 år. Mer än 500 000 byggnader i hela världen är certifierade.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan