”Nu krävs solidaritet”

Coronaviruset På tisdagens presskonferens om myndigheternas åtgärder mot coronaviruset vädjade Socialstyrelsens krisberedskapschef Johanna Sandwall till regionerna att visa solidaritet i denna tid av materielbrist.

”Nu krävs solidaritet”
Johanna Sandwall, krisberedskapschef Socialstyrelsen, vädjar om solidaritet.

– Vi behöver nu fördjupa arbetet med en nationell samordning av de här resurserna. Det finns i nuläget ingen region som har rapporterat sig ha ett överskott på skyddsmateriel. Men vi vill understryka att vi behöver agera utifrån ett nationellt smittskyddsperspektiv, och att det nu är solidaritet som gäller, sa hon under presskonferensen.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Anders Wallensten från Folkhälsomyndigheten berättade vid samma presskonferens att den stora ökning av antalet sjukdomsfall framförallt i Stockholm som man hade befarat ännu inte har blivit verklighet.

Klockan 13 på tisdagen hade enligt intensivvårdsregistret totat 136 patienter intensivvårdats till följd av covid-19. Av dessa var nära 80 procent män och 74 procent hade någon av de riskfaktorer som identifierats för att bli allvarligt sjuk i covid-19. Medelåldern för de intensivvårdade var 62,8 år.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan