Tusentals erbjudanden till Socialstyrelsen

Coronaviruset Många företag och privatpersoner hör av sig både till regioner och Socialstyrelsen för att erbjuda en insats eller donera materiel.

Tusentals erbjudanden till Socialstyrelsen

Elite Hotell, som drabbats av många avbokningar, erbjuder rabatterade rum för vårdpersonal som behöver bo närmare sitt jobb. Industrier skänker skyddsmasker och Ryanair erbjuder sina parkerade plan för att transportera skyddsutrustning.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Socialstyrelsen, som har det övergripande ansvaret, har skaffat en särskild funktionsmejllåda för detta, krisledning.utrustning@socialstyrelsen.se

– Vi har fått tusentals erbjudanden och tips, vilket vi förstås är tacksamma för. Många tips är från privatpersoner och i lite mindre volymer. Så här långt har vi prioriterat erbjudanden från större företag som kan förmedla större volymer av utrustning. En del av dessa tips kommer via ett dagligt samarbete med näringsdepartementet, berättar Pontus Rotter på Socialstyrelsen i ett mejl till Kvalitetsvård.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan