Pris till VR-projekt

VR-glasögon kan hjälpa människor med panikångest. Det visar ett projekt mellan Gustavsbergs akademiska vårdcentral, KTH och Film Stockholm. För sin idé har de fått utmärkelsen Årets innovation av Region Stockholm.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

— Det är väldigt roligt att VR-projektet fått detta erkännande, säger Erik Hedman-Lagerlöf, docent och samordnare på Akademiska vårdcentralen Gustavsberg, och en av initiativtagarna bakom satsningen.

För personer som drabbas av panikattacker kan det upplevas som omöjligt att exempelvis åka tunnelbana i rusningstrafik. Den drabbade kan behandlas genom att utsätta sig för situationerna tillsammans med en terapeut – något som kan vara både dyrt, tidskrävande och svårt att genomföra praktiskt. Genom att istället använda VR-glasögon blir exponeringen enkel att genomföra på en vårdcentral.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan