Priser till Rättvik och Kontigo Care

Priser till Rättvik och Kontigo Care

Två priser delades ut på Vitalis-mässan – årets e-hälsokommun och eHealth award. Den första kategorin vanns av Rättviks kommun, inte minst för dess enträgna arbete med tillgänglighet till digitala tjänster för alla.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

– Arbetet med digitalisering och e-hälsa vill vi ska utvecklas utifrån såväl jämställdhets- som jämlikhetsperspektiv för att säkerställa likvärdig service, resursfördelning och inflytande. Vi vill säkerställa att alla förstår och är med ”på banan” – såväl brukare som medarbetare. Det är ju inte enbart vi själva som digitaliserar oss utan samhället i stort är redan en digitaliserad värld, kommenterar  Gunilla Klingh, verksamhet för vård och omsorg på kommunens webbsida.

Juryns motivering löd:

Med ett fantastiskt fokus på människors behov och förutsättningar, en uttalad målsättning och ett stort ansvarstagande har man lyckats göra stor skillnad för människor med funktionsnedsättning.
En kommun vars ledstjärna är att ge människor makt och möjligheter att själva bestämma över och forma sina liv. En kommun som trots sin litenhet visat stor styrka och förmåga att gå från mål och strategier till faktisk förändring för invånare och medarbetare.
En kommun som har satt frågan om digital delaktighet högst upp på agendan i sin strävan för en hållbar samhällsutveckling. För ett inspirerande, modigt och inkluderande arbete med invånare i första rummet”.

eHealth award gick till Kontigo Care, som utvecklat en digital, AI-baserad preventionslösning för beroendevård.

Ur juryns motivering:

”Ett utbrett problem adresseras, vilket leder till förbättrad behandlingskvalitet för en stor patientgrupp. Vinnaren bidrar även till att den nationella ambitionen om mer engagerade patienter och en jämlik vård kan uppnås. Lösningen är mycket skalbar och har stor potential för andra användningsområden inom vården.”

Hämtar fler artiklar
Till startsidan