Smitta från barn ovanlig

Coronaviruset Att barn inte är drivande i covid-19-smitta har varit en tes alltsedan pandemins början. Nu har Folkhälsomyndigheten gjort en kunskapssammanställning i ny version, som fortsatt stöder tesen.

Smitta från barn ovanlig

Små barn utgör en väldigt liten del av antal bekräftade fall, men Folkhälsomyndigheten påpekar också att få barn har testats för sjukdomen. Bland tonåringar är fall mycket vanligare. Myndigheten finner ingen överrepresentation bland personal i skola och förskola bland covidsjuka.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Kunskapen om konsekvenser av skolstängningar har ökat, skriver Folkhälsomyndigheten, och negativa effekter som lärandeförlust och påverkan på den psykiska och fysiska hälsan har lyfts fram. Myndighetens slutsats är att det är viktigt att fortsätta hålla skolor öppna, på ett eller annat sätt och med hjälp av de åtgärder som kan behövas.

Läs Folkhälsomyndighetens uppdaterade kunskapssammanställning.

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan