Spelapp ska lära om personcentrerad vård

Centrum för personcentrerad vård, GPCC, har släppt en gratis spelapp om personcentrerad vård.

Spelapp ska lära om personcentrerad vård

I juni släppte Centrum för personcentrerad vård, GPCC, en gratis spelapp om personcentrerad vård som riktar sig till hälso- och sjukvårdspersonal. Spelet är framtaget i samarbete mellan forskare, vårdpersonal, studenter, patienter och ett spelutvecklingsföretag.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Användaren skapar en profil och sedan öppnas en virtuell vårdvärld som navigeras med en karta. Olika uppdrag, både inom och utanför spelet, ska hjälpa spelaren att omsätta lärande i praktiken, exempelvis att skapa en hälsoplan tillsammans med patienter. Det innehåller även dialoger, informationstexter och quizfrågor. Syftet är att starta reflektioner och lärande om personcentrerad vård, både på ett generiskt plan och i den egna arbetssituationen.

– När en forskningsbaserad verksamhet och ett spelföretag möts uppstår ett spännande möte. Två kulturer har befruktat och lärt av varandra på ett spännande sätt som resulterat i ett spel om personcentrerad vård, säger Irma Lindström Kjellberg, projektledare från GPCC.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan