Stor variation mellan landsting i förtroendet för vården

Förtroendet för hälso- och sjukvården i Sverige är stort och särskilt stort förtroende har hälso- och sjukvårdspersonalen och sjukhusen. Men det finns stora skillnader mellan landsting.   Det visar en ny rapport från Myndigheten för vård- och omsorgsanalys (Vårdanalys). Särskilt stort förtroende har befolkningen för hälso- och sjukvårdspersonalen och sjukhusen, medan förtroendet för vårdcentralerna, hur hälso- och sjukvårdssystemet fungerar och vårdens styrning och ledning är mindre.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Andelen av befolkningen som har stort förtroende för hälso- och sjukvården i sitt landsting eller sin region varierade 2017 mellan 46 och 72 procent. I topp, med stort förtroende ligger Kalmar, Jönköping, Örebro och Halland, där över 70 procent enligt Hälso- och sjukvårdsbarometern 2018 hade stort förtroende för sjukvården. I botten med 55 procent eller lägre ligger Norrbotten, Gävleborg och Västernorrland.

Hela rapporten finns att ladda ned från vardanalys.se.

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan