Tält och hemprovtagning

Coronaviruset I flera regioner har särskilda tält öppnat utanför sjukhusen för att tester för det nya coronaviruset ska kunna utföras avskilt från övrig verksamhet. I Region Stockholm prövas sedan lördag den 29 februari tester i hemmet för vissa patienter.

Tält och hemprovtagning

Fördelarna, som Region Stockholm beskriver dem, är att personerna inte behöver transporteras till vården utan kan invänta både provtagning och svar i hemmet. Metoden har tidigare provats i Storbritannien.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Metoden anses lämplig för personer med milda symptom som inte är i behov av sjukhusvård. Efter kontakt med 1177 och bedömning av sjuksköterska i samråd med infektionsläkare om det behövs, väntar personen i hemmet. Sjukvårdspersonal i skyddsutrustning kommer sedan i en ambulans och har med sig provtagningsmaterial. Provet transporteras sedan till laboratorium för analys o medan personen väntar på provsvaret i hemmet. Personen som har provtagits har kontakt med infektionskliniken via telefon och blir uppringd när provet är klart.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan