Temaår håller kompetensen uppe

Temaår håller kompetensen uppe

När 2018 går mot sitt slut konstaterar akutvården i Skellefteå att personalen har fått en ökad kompetens kring att ta hand om barn. Det är resultatet av att man sedan förra året satsar på ett särskilt årligt tema för kompetensutveckling.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

 

–­ Att specialutbilda Skellefteås akutsjukvård i omhändertagandet av barn är ett lokalt initiativ. Vi vill att invånarna ska känna sig trygga med oss och veta att vi har den kompetens som behövs och att vi regelbundet satsar på fortbildning, berättar Christina Appelblad, avdelningschef på ambulans- och akutmottagningen i Skellefteå.

Personalen på ambulansen och akutmottagningen utbildas gemensamt eftersom de har ett nära samarbete i vårdkedjan och tar vid varandras omvårdnad. Tillsammans har de under 2018 tagit del av löpande föreläsningar och övningar kring akutvård av barn.

Idén att ha ett årligt tema för kompetensutveckling kommer från avdelningschefen på akutmottagningen Christina Appelblad och medicinskt ansvarige läkaren Ferenc Sari. Nu hoppas de på en fortsättning, och vill se psykisk ohälsa som 2019 års tema.

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan