Vässar sina skills inför nya jobbet

Träning Som nyanställd kan det vara tufft att gå rakt ut skarpt läge. Här får nybakade sjuksköterskor öva på realistiska scenarier tillsammans med erfarna kollegor. Allt i en simulerad miljö.

Vässar sina skills inför nya jobbet
Praktiska moment med reflektion, frågor och erfarenheter. Foto: Adobe Stock

Som en del i introduktionsprogrammet för nyanställda på Kirurgkliniken på Norra Älvsborgs Länssjukhus arrangerar NU-sjukvården en dag med övningar och simuleringar på Högskolan Väst.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Tanken är att på så vis förbereda sjuksköterskorna så att de är bättre rustade att möta vardagen.

Blir därmed mer trygga i sin roll

Introduktionsdagen är förlagd på Kliniskt Lärandecentrum, KLC. Här får nyexaminerade sjuksköterskor träna tillsammans med rutinerade sjuksköterskor och några av Högskolan Västs lärare.

– Med den här dagen vill vi stärka våra nya medarbetare så att de känner sig mer trygga i sin roll på kirurgkliniken, säger Kim Jannborg, som jobbat nio år som sjuksköterska inom NU-sjukvården.

Varvar teori med praktik

Under dagen får sjuksköterskorna arbeta med två fiktiva fall, där de ska ställa frågor som leder till att de kan ge en patientsäker vård. De varvar praktiska moment med reflektion, frågor och erfarenheter – allt i en verklighetstrogen miljö.

Mathilda Nordberg är nyexaminerad sjuksköterska och har redan hunnit jobba en vecka på Avd 63 (KAVA) på NÄL. Hon tycker att introduktionsdagen har varit väldigt givande, på flera sätt.

– Det är skönt att gå igenom, att reflektera, öva, bolla och fundera. Och att få bekanta sig med redskapen vi har att tillgå. Och det är värdefullt att få lära av rutinerade sjuksköterskor med erfarenhet, säger hon.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan