Verktyg för rehab fick patientsäkerhetsstipendiet

Ortopedkliniken i Falun är årets mottagare av Patientsäkerhetsstipendiet. Det som belönas är ett e-hälsostöd som patienten når via 1177.

Verktyg för rehab fick patientsäkerhetsstipendiet
Reumatikerförbundets ordförande Lotta Håkansson (t.h) gav diplom och blommor till Karin Larsson, Emanuel Brodin och Rickard Klockar från ortopedkliniken i Falun. Birgitta Ekstrand (t.v.), representant från Svensk ortopedisk förening och chefsläkare, höll en föreläsning om patientsäkerhet. Foto: Nina Unesi/Reumatikerförbundet

– Medarbetarna på ortopedkliniken har visat att e-hälsa är användbart och till nytta för patienter som genomgår knäproteskirurgi. Jag hoppas att vi inom kort ser hur andra kliniker tar efter och arbetar mer innovativt för de här patientgrupperna, säger Lotta Håkansson, ordförande Reumatikerförbundet i ett pressmeddelande.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

 

I det belönade e-hälsostödet kan patienten ta del av information, utbildningsinstruktioner med videor och e-postfunktion för att kommunicera med fysioterapeuten. Verktyget skapades utifrån det faktum att tillgången på fyrsioterapi är begränsad och att patienterna idag skrivs ut från sjukhuset redan dagen efter operationen.

 

 

– Det gläder mig att patientsäkerhetskommittén anser att våra medarbetares utvecklingsarbete håller hög kvalitet. Det är möjligt att detta arbetssätt också går att tillämpa för andra diagnoser, säger Roger Skogman, verksamhetschef på ortopedkliniken Falun.

 

Stipendiet på 25 000 kronor delades ut på tisdagseftermiddagen. Pengarna ska kliniken använda till fortsatt utvecklingsarbete.

Stipendiet ska främja patientsäkerheten

Stipendiet inrättades år 2013 av Reumatikerförbundet, Svensk Ortopedisk Förening, SOF, och Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag, LÖF Patientsäkerhetsstipendiet ska stimulera fortsatt utveckling av patientsäkerheten inom svensk ortopedi genom att uppmärksamma och belöna utvecklings- eller förbättringsarbeten. Vinnare av patientsäkerhetsstipendiet ska visaatt de minskar risken för vårdskador genom att arbeta strukturerat med dessa frågor.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan