31 e-hälsoinnovationer tävlar på Vitalismässan

31 e-hälsoinnovationer tävlar på Vitalismässan

I fjol var det en digital hjärtläsare, Coala Life, som vann det allra första eHealthAward. Priset delas ut på e-hälsomässan Vitalis i Göteborg, och det ska gå till ett mindre företag (högst 20 anställda) vars produkt är en innovation som bidrar till ”Vision e-hälsa 2025”.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

I år har 30 godkända bidrag inkommit. Alla är digitala hjälpmedel, men användningsområdena varierar stort.

Daqatra är appen som matchar en patient med en svensklegitimerad läkare som talar patientens språk. Voxeyes möjliggör videobesök för personer som behöver tolk, av språkskäl eller på grund av dövhet eller hörselskada. Medituner tävlar med egenvårdssystemet för astmatiker, AsthmaTuner.

Aweria har utvecklat en plattform för akutvård som redan används i några regioner och landsting, vars syfte är att enkelt förmedla alla data kring patienten mellan de olika personagrupper som möter den. Operationskollen riktar sig direkt till patienter och anhöriga för att förmedla information i anslutning till kirurgi. Arthrocentric erbjuder DNA-tester för artros online, Mevia påminner i mobilen om när det är dags att ta medicin.

CollaboDoc är ett processverktyg med patientmötet i centrum, HealthGoing kvalitetssäkrar och samlar recept och träning för patienter, Visiba care och Läkarexpressen hjälper båda vårdcentraler att även bli digitala.

ADEA tävlar med en bärbar digital EKG-sensor. Evado har utvecklat ett Virtual Reality-program som ska stimulera till träning för whiplashdrabbade. Flow Neuroscience är ett stöd för medicinfri behandling av deprimerade med en kombination av hjärnstimulering och terapi via app.

First Derm är en hudläkarapp där patienten överför bild på exempelvis en hudförändring. LifePod från Cross Technology Solutions är en plattform som samlar patientdata.

FrisQ är en app för personal, patienter och anhöriga med sjukvårdsinformation och som också ska ge patienten större delaktighet i vården. MedFilm hjälper sjukvården att kommunicera operationsinformation. Hippogriff är en teknik för screening av hjärtsjukdom. Active Mama riktar sig till gravida med foglossning, Health Online är också inriktat på kvinno och mödravård. Kontigo Care utvecklar lösningar för beroendevård.

POOW application förmedlar hjälp till föräldrar som har barn med ätstörningar i en app.

Remittera.nu är sajten som håller koll på mottagningar och väntetider och används av läkare. Magnea utvecklar avancerad rörelsedetektion för sjukvård och äldreomsorg. Sidekick Health är en dataspelsliknande mobillösning som stimulerar till sundare levnadsvanor. Goozo är ett verktyg för att finna optimala personallösningar i varje situation,

1928 Diagnostics programvara identifierar antibiotikaresistenta bakterier.

Next Step Dynamics har skapat ett verktyg för att reducera fallolyckor bland äldre.

Ondosis är en plattform för skräddarsydd och flexibel medicinering och War on cancer en social plattform för erfarenhetsutbyte för cancerpatienter.

Juryn kommer under april att välja ut tre finalister och den 24 april, då Vitalismässan invigs presenteras vinnaren. Bilden ovan visar fjolårets vinnare, Coala Life.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan