Älgjakt på äldreboendet

Älgjakt på äldreboendet

När hela bygden i september samlades kring älgjakten bestämde sig personalen på Tallbacka äldreboende i Vilhelmina för att även de boende skulle få en egen älgjaktsupplevelse.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Drivande bakom det hela var undersköterskan Lennart Fjellman, som hittade sponsorer i lokala handlare och Jägarförbundet.

Det serverades ”jaktfika” som pilsnerkorv och extra starkt kaffe framför en sprakande brasa. Den som ville fick skjuta älg i en simulator som Jägarförbundet lånat ut.

Dagen var mycket uppskattad, berättar Lennart Fjellman för Kvalitetsvård,

– Det blev jättelyckat. Älgjakten drog delvis boenden som annars inte alltid är med på återkommande aktiviteter, så får man ju ett större spann på aktiviteterna totalt sett. Det märktes tydligt hur jägarna och skyttarna i dom kvinnor och män som sköt sakta vaknade till liv.

Aktiviteten kommer säkert att återkomma, fortsätter han.

– Det är ju nånting som är helt väderoberoende så helt klart något man kan använda att fylla dom annars så mörka och kalla vintermånaderna med.

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan