App för unga med ADHD belönades

Appen Hipr, utvecklad av Region Gävleborg, fick det andra stora priset – Svea-priset – på Kvalitetsmässan. Priset ges till en e-hälsolösning som förbättrar vårdens kvalitet.

App för unga med ADHD belönades

Appen hjälper ungdomar med ADHD-diagnos att sköta sin medicinering och att kommunicera med vården.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

 

– Jag ser stora möjligheter inom andra områden där vi kan använda liknande system, säger Måns Lööf, digital vårdutvecklare barn- och ungdomspsykiatrin, Region Gävleborg i ett pressmeddelande.

 

Regionen kommer att fortsätta med utveckling av appar, fortsätter han.

 

– Redan nu har vi en app klar, SENO, som gör att vi på ett säkert sätt kan följa patienter i samband med insättning av antidepressiva mediciner. Vinstpengarna kommer användas för att starta igång denna app på barn, ungdomar och vuxna, berättar Måns.

 

Juryns motivering:

SveaPriset 2019 tilldelas Region Gävleborg för appen Hipr som hjälper ungdomar med ADHD-diagnos att sköta sin medicinering.
Användandet av Hipr har medfört ökad patientsäkerhet genom en följsammare behandling och färre biverkningar. Det i sin tur har lett till ökad närvaro i skolan. Dessutom blir det färre besök hos sjuksköterska vid insättning av medicin vilket avlastar vården.

Juryn ser med fördel att den modellen kan spridas till andra verksamheter.

 

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan