De vann Svenska Leanpriset

Utmärkelse Neurokirurgen på Sahlgrenska var en av de fyra finalisterna i årets upplaga av Svenska Leanpriset. Nu är vinnaren presenterad.

De vann Svenska Leanpriset
Anna Nordblom, Linnea Larsson, Jenny Holmgren och Ola Strand tar emot Svenska Leanpriset 2021. Foto: Lean Forum

Det blev Liko AB Hillrom i Luleå som slutligen tog hem Svenska Leanpriset 2021. Företaget är verksamt inom tillverkning av medicintekniska produkter, bland annat mobila och stationära patientlyftar.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Pandemin blev en utmaning

Hillrom har i flera år utvecklat sin Lean-resa. Men under det gångna året har arbetet med ständiga förbättringar accelerat. En ökad satsning på Lean har varit viktigt för att möta de utmaningar som varit förknippade med pandemin.

I motiveringen till priset skriver juryn:

”Med stark vinnarmentalitet och respektfullt förhållningssätt har Hillrom i Luleå vänt ett utmanande utgångsläge med hot om nedläggning till att bli en riktig förebild inom lean, där lagkänslan och självledarskapet hos alla anställda genomsyrar allt de gör.

Digitala arbetssätt, teamkänsla och engagemang lyser starkt, områden för andra att verkligen inspireras och lära av.”

Sahlgrenska var en av finalisterna

Svenska Leanpriset 2021 delades ut i samband med konferensen Lean Forum. Fyra finalister var med i slutstriden, däribland Neurokirurgen på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Övriga finalister var Powertrain Engineering Sweden AB samt Lindbäcks Bygg AB.

Lean Forum har delat ut Svenska Leanpriset sedan 2008 i syfte att lyfta fram förebilder som inspirerar till fortsatt god lean-utveckling.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan