Sahlgrenska kan vinna Leanpriset

Lean Avdelningen för Neurokirurgi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg är en av fyra finalister till Svenska Leanpriset.

Sahlgrenska kan vinna Leanpriset
De har chansen att vinna Svenska Leanpriset.

Sedan 2008 har Lean Forum delat ut Svenska Leanpriset för att lyfta fram förebilder som inspirerar till fortsatt god Leanutveckling i Sverige. I år är Neurokirurgi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset en av finalisterna.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

I ett pressmeddelande i berättar Fredrik Hansson, utvecklingschef på kvalitetsstrategiska avdelningen, att de länge arbetat flitigt med att utveckla arbetet inom den neurokirurgiska vårdkedjan med fullt fokus på patientens väg.

Styrka under pandemin

Utvecklade och robusta flöden visade sig även vara en styrka när pandemin slog till förra året. Trots den hårda ansträngningen på vården är kösituationen fortsatt hanterbar utifrån medicinska prioriteringar.

– Det roligaste är att varje förbättring skapar möjligheter och har direkt påverkan på patientens och närståendes välmående. Att vi är nominerade för Svenska Leanpriset är ett fantastiskt kvitto till alla som jobbar här, oavsett om man hanterar koordination, operation eller omvårdnad, säger Fredrik Hansson i en kommentar till nomineringen.

Vinnaren klar i oktober

Vem som vinner årets Leanpris presenteras på konferensen Lean Forum den 12 oktober.

De övriga finalisterna är Powertrain Engineering Sweden AB – Vevaxlar, Lindbäcks Bygg – Vägglinjen och Hillrom.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan