Fler snabbspår för gamla på akuten

Att snabbare ta hand om äldre sköra patienter på akutmottagningar har varit ambitionen på Norrtälje sjukhus i flera år. Nu följer flera sjukhus efter, och i Stockholm har politiker motionerat om att hela regionen ska anamma modellen.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Silverstigen har modellen kallats, och den innebär ett särskilt fokus på ökad omvårdnadskvalitet och kortare total tid på akuten för de äldre. I december kompletterade Norrtälje sjukhus, som drivs av vårdbolaget Tiohundra AB, den med det man kallar fast track, ett snabbspår. Snabbspåret innebär att de äldre som läggs in efter ett akutbesök kommer direkt till en geriatrisk avdelning.

– Det har hittills handlat om en handfull patienter som har kunnat gå den vägen, och det har fungerat väldigt bra, säger Christian Barrientos, enhetschef på akutmottagningen i ett pressmeddelande.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan