Fler vårdskador bland covidsjuka

Vårdskador Dubbelt så många drabbades av skador inom covidvården jämfört med övrig slutenvård, visar en journalgranskning från SKR. I covidvården var andelen drabbade 18 procent, mot under tio procent i övrig slutenvård.

Fler vårdskador bland covidsjuka
Bild StockAdobe.
Emma Spak. Foto: SKR.

– Vi lär oss hela tiden mer om den här nya sjukdomen och det här är viktig kunskap för att vi ska kunna utveckla vården och minska risken för skador. Covid-vården har succesivt blivit allt bättre och fler patienter kan skrivas ut tidigare i dag jämfört med hur det såg ut i våras, säger Emma Spak, chef för hälso- och sjukvårdssektionen på SKR i ett pressmeddelande.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Trycksår och infektioner

De vanligaste skadorna inom covidvården var infektioner och trycksår. För de patienter som hamnade i intensivvården var skadefekvensen högre, runt 50 procent.

Läget förbättrades mot slutet av mätperioden, vilket SKR tror beror på att vården generellt har blivit bättre på att behandla covidpatienter.

Ladda ned och läs hela rapporten

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan