De frigör tid genom effektivare tidsbokning

eHälsa Mer än 3 400 timmar. Så mycket tid frigjorts till vården i Region Västerbotten tack vare en ökad användning av tidsbokning på 1177.se. Och det bara under januari månad.

De frigör tid genom effektivare tidsbokning
Tidsbokning via 1177 har visar sig vara en succé. Patienterna gillar det och personalen kan ägna tiden åt annat än att svara i telefonen. Foto: Linn Johnasson

När vaccinationerna mot covid-19 skulle dra igång beslutade Region Västerbotten att de invånare som kunde i första hand skulle boka sin egen tid för vaccination. Detta har bidragit till att allt fler börjat boka sina tider genom att logga in på 1177.se.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Sparar och frigör tid

När patienterna kan sköta sin tidsbokning själva blir det inte bara smidigare för patienten. Det sparar också tid i vården eftersom personalen inte behöver ta emot samtal för bokning eller ombokning av tid.

Enligt Region Västerbottens egna beräkningar handlar det om en tidsbesparing på drygt 3 400 timmar, bara i januari. Tid, som i stället har kunnat läggas på exempelvis vårdbesök.

Ökar tillgängligheten

Bolidens hälsocentral är en av de som märkt av förändringen.

– För verksamheten har tidsbokning på 1177.se i första hand gett oss nöjda patienter. Det har även sparat in otroligt mycket tid, som vi idag kan lägga på mottagningsbesök i stället för att sitta i telefon för att boka tider. Det ger oss också möjligheten att öka tillgängligheten på telefonen för dem som verkligen behöver få kontakt med oss för rådgivning, säger Emma Sjöström, avdelningschef på Bolidens hälsocentral.

Underlättar planeringen

Vaccinationssamordnare Ronny Lestander, som tidigare varit chef inom primärvården, ser även ökade möjligheter att planera verksamheten.

– Tidsbokning ger verksamheten bra möjlighet till resurs- och kapacitetsplanering, vilket innebär en trygg och säker arbetstakt och ett gott arbetsklimat, säger Ronny Lestander.

Färre avbokningar

En annan fördel när patienten själv får välja en tid som passar är att det oftast blir färre om- och avbokningar.

– Att själv få se vilka tider som finns lediga och välja utifrån vilken tid som passar bäst gör det enkelt för patienterna. De slipper ringa för att boka sin tid och kan gå in och boka när de själva har möjlighet, dag som natt, säger Emma Sjöström.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan