Guldkransen till rehabchefen Lena Törnfeldt

Utmärkelse Lena Törnfeldt är årets vinnare av Guldkransen, utmärkelsen till årets bästa chef i vård och omsorg. Hon är verksamhetschef för Rehabilitering närsjukvården i Region Östergötland.

Guldkransen till rehabchefen Lena Törnfeldt

Lena Törnfeldt är årets vinnare av Guldkransen, utmärkelsen till årets bästa chef i vård och omsorg. Hon är verksamhetschef för Rehabilitering närsjukvården i Region Östergötland.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Priset delas ut av Ledarna inom Vård och Omsorg, LiVO. I årets motivering skriver juryn bland annat om Lena Törnfeldts förmåga att snabbt ställa om till coronakrisens krav på vården.

– Det är jättefint att bli uppmärksammad för det jobb jag gör som chef, säger Lena Törnfeldt. Det känns också väldigt bra att jag på det här sättet kan lyfta rehabiliteringsverksamheten. Vi borde satsa mycket mer på det förebyggande arbetet i vården och där kan rehabilitering spela en större roll än idag.

Juryn har också utsett två hederspristagare: hälso- och sjukvårdsdirektören i Västra Götalandsregionen Ann Söderström och Henrietta Arwin, chef för primärvården i Västra Götalandsregionen.

Juryns motivering:

”När coronapandemin sköljde in över Sverige visade Lena Törnfeldt prov på skicklig förmåga att snabbt ställa om. Hon hade redan personalen med sig. Genom sitt inspirerande ledarskap, är hon en omtyckt chef där hon har förmåga att skapa känsla av sammanhang och begriplighet gällande beslut, styrning, uppföljning och utveckling för såväl chefer, medarbetare som samverkanspartner.

Hon tummar aldrig på att fokus alltid måste ligga på hur värdet blir för patienten. Detta skapar förtroende och trygghet hos såväl personal som patienter. Har man redan lagt en sådan grund är man väl rustad att hantera oväntade och omvälvande händelser som i en icke-fungerande verksamhet hade kunnat få fruktansvärda följder.”

Guldkransen har delats ut sedan 2017. Syftet är att lyfta fram förebilder som inspirerar och ger kraft till nuvarande och framtida chefer inom vård och omsorg.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan