Här kommer bussen med vaccinet

Vaccination Nu ska det bli ännu enklare för skåningar att vaccinera sig mot covid-19. Med en vaccinationsbuss kan vaccin nu erbjudas på arbetsplatser, bibliotek och samlingsplatser.

Här kommer bussen med vaccinet
Region Skåne satsar nu på en vaccinbuss.

För att öka tillgängligheten och göra det lätt att vaccinera sig mot covid-19 satsar Region Skåne nu på en vaccinbuss.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Blir mer flexibla

– Bussen är ett efterlängtat tillskott i vårt arbete med att nå en hög och jämlik vaccinationstäckning i Skåne. Vi har under lång tid framgångsrikt genomfört mobila och riktade insatser med flera tusen som blivit vaccinerade men med vaccinationsbussen kommer vår flexibilitet att öka ytterligare, säger Maria Lindqvist, delprojektledare för vaccinationer i Region Skåne.

Plats efter behov

Bussen användes tidigare av ungdomsmottagningen. Nu är den bemannad med mobila vaccinationsteam från Skånes sjukhus.

Vilka platser bussen besöker framöver bestäms utifrån behov, i dialog med Skånes kommuner och länsstyrelsen. Det kan vara utanför bibliotek och simhallar där många rör sig, men där det är svårt att hitta en passande lokal. Det kan också vara aktuellt att stå utanför arbetsplatser.

Bra tillgänglighet

– Det ger oss också möjlighet att komma till platser där vi vet att vaccinationsnivån är låg och där vi gärna vill kunna erbjuda vaccination i närmiljön, säger Maria Lindqvist.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan