Lång kö för provsvar – Unilabs anmäler sig själva

Svårt sjuka patienter har fått vänta i månader på provsvar och röntgen i Region Stockholm.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Flera vårdgivare i länet har redan anmält Unilabs, som uppenbarligen inte har klarat att hantera det man upphandlades för av regionen: laboratoriemedicin och röntgen. 6 000 provsvar är försenade. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholm har riktar skarp kritik mot Unilabs hantering, vilket Dagens Nyheter var först att berätta.

Bolaget har nu fått godkänt att ta in underleverantörer för att beta av de tusentals provsvar som måste analyseras, för att de ska leva upp till avtalet med Region Stockholm.

Nu förbereder Unilabs en lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg. Det framkom under de samtal som hälso- och sjukvårdsförvaltningen hade med Unilabs ledning i förra veckan, enligt Region Stockholm. Den anmälan gäller ett specifikt provsvar, enligt företaget som inte vill gå in på detaljer.

När Unilabs vann upphandlingen av verksamheterna sänktes Region Stockholms kostnader för dessa med 40 procent.

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan