Nya riktlinjer för strokevård

Fler strokepatienter bör få trombektomi. Det ska bli lättare att dokumentera den strukturerade uppföljning som ska följa på en strokebehandling.

Nya riktlinjer för strokevård

Det är ett par av nyheterna när Socialstyrelsen uppdaterar de nya riktlinjer som kom för två år sedan.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

 

– Det händer mycket inom forskningen. Vi har därför gjort en översyn och bland annat lagt till sex helt nya rekommendationer, säger Johanna Kain, projektledare på Socialstyrelsen, i ett pressmeddelande.

 

Flera befintliga rekommendationer inom områdena rehabilitering och uppföljning har också uppdaterats. Socialstyrelsen har även tagit fram en ny kod som hälso- och sjukvården kan använda för att registrera att patienter fått en strukturerad uppföljning, som också underlättar en nationell uppföljning.

Socialstyrelsen skriver i sitt pressmeddelande att de nya riktlinjerna medför ökade kostnader initialt. Men då fler får den effektiva behandlingen trombektomi räknar man med att samhället sparar kostnader då fler tillfrisknar och kan bo kvar hemma.

Ladda ned och läs de nya riktlinjerna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan