Prisas för sitt arbete med gränslös vård

E-hälsa Virginia Zazo vinner årets Vitalis-stipendium för att ha “tagit sig an en av vår tids stora ödesfrågor” skriver juryn i sin motivering.

Prisas för sitt arbete med gränslös vård
Västerbotten utan Gränser har utvecklat en digital modell för behovsbaserad vårdkompetens världen över.

Virginia Zazo, överläkare och projektledare för Västerbotten utan gränser, fick tidigare i veckan ta emot Vitalisstipendiet. Hon har varit drivande i arbetet med att utveckla lösningar för vård på distans där läkare kan möta patienter, oavsett var i världen de befinner sig.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Attrahera kompetens globalt

Tanken är att på så vis kunna attrahera kompetent arbetskraft från hela världen och därmed även öka tillgängligheten i vården.

Juryn skriver i sin motivering att vinnaren har tagit sig an en av vår tids stora ödesfrågor:

“Genom ett innovativt koncept för digital, distansoberoende och global kompetensförsörjning har man lyckats öka tillgängligheten till vård och attrahera kompetent arbetskraft från flera olika länder”.

”Vi måste styra om”

Kvalitetsvård har tidigare skrivit om projektet där läkare i Spanien möter patienter i Västerbotten.

– Det känns väldigt roligt och häftigt. Det är en bekräftelse på allt arbete som vi har gjort och som vi gör. Utmärkelser som denna är viktiga för hela teamet och ger mycket kraft och styrka att fortsätta driva vidare. Vår vision om att rekrytera kompetens oavsett var den finns ligger verkligen i tiden. Vi började för några år sedan men det är här det händer och det är nu. Tiden är knapp och vi måste styra om. Det handlar inte bara om att rekrytera utan även om att behålla personal och ge dem flexibla arbetsformer som tillåter dem att leva det liv de drömmer om, säger Virginia Zazo i en kommentar till stipendiet.

Vitalis-stipendiet

Stipendiet lyfter fram och uppmärksammar personer som genom nytänkande metoder skapar nytta för individer, verksamheten eller samhället. Det är i år 19:e gången som stipendiet delas ut.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan