Samlad information om fallprevention

Fallolyckor Det går att minska antalet fallolyckor bland äldre med hjälp av bland annat balansträning och fysisk träning. Nu har Socialstyrelsen samlat information om bra metoder i ett nytt tema på Kunskapsguiden.

Samlad information om fallprevention
Foto: Pixabay.

– Det är många faktorer som bidrar till att risken att falla ökar när vi blir äldre. Gångförmågan minskar liksom balansförmågan. Muskelstyrkan, framförallt i benen, reduceras. Om en äldre person hamnar i obalans kan det vara svårare att snabbt återfå balansen. Det positiva är att det går att minska risken för fall med regelbunden balans- och styrketräning och att det inte finns någon övre åldersgräns för att få träningseffekt, säger Gabriella Beckvid Henriksson, fysioterapeut på Socialstyrelsen på myndighetens webbplats.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Matvanor, läkemedel och alkoholintag är andra faktorer som inverkar på fallolyckor. På Kunskapsguidens webbsida finns samlade råd och länkar till andra publikationer på temat.

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan