Nya stöd för rehabilitering

Coronaviruset En stor grupp patienter kommer att behöva rehabilitering under lång tid efter att ha varit covid-sjuka. En utmaning för såväl sjukhuspersonal som primärvården och för planering av rehabiliteringsinsatser.

Nya stöd för rehabilitering
Thomas Lindén. Foto: Socialstyrelsen

Socialstyrelsen har nu sammanställt flera stöd för hur rehabiliteringskedjan ska kunna fungera under dessa extraordinära förutsättningar.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

– Vi ser att det nu under kort tid kommer ut många patienter som kommer att behöva rehabilitering. På många håll kommer behovet att överstiga den tillgängliga kapaciteten. Ambitionen är att tipsa om hur man ändå ska kunna få till det, säger Thomas Lindén på Socialstyrelsen till Kvalitetsvård.

Två kunskapsstöd för personal finns att ladda ned från Socialstyrelsens webbsida och två planeringsstöd för beslutsfattare.

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan