Uthyres: forskningssjuksköterska

Karolinska Trial Alliance (KTA) har startat en pilotverksamhet med uthyrning av forskningssjuksköterskor. Uthyrningen ska öka möjligheten för kliniker att bedriva och delta i såväl akademiska som industrifinansierade kliniska studier.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Under piloten är det ett begränsat antal kliniker i Stockholm som har möjlighet att delta.

Tanken är att kliniken på så sätt ska kunna delta i kliniska studier utan att det nämnvärt belastar ordinarie verksamhet, då den inhyrda forskningssjuksköterskan tar hand om studierelaterat arbete.

På KTA finns det två prövningsenheter; KTA Fas I (studier i tidiga faser) och KTA Prim (studier i senare faser inom primär – och öppenvården). Här genomförs läkemedelsstudier i alla kliniska faser, men även studier av medicintekniska produkter, screeningstudier, diagnostiska studier med mera inom de flesta terapiområden. Studierna utförs på uppdrag av akademi, hälso- och sjukvård och industri.

Läs mer om Karolinska Trial Alliance och pilotverksamheten.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan