Bästa chefen finns på Positivumgruppen

Årets bästa chef i vård och omsorg och mottagare av Guldkransen är Jessica Rönnerfors, verksamhetschef på Positivumgruppen i Göteborg. Utmärkelsen delas ut av Ledarna inom Vård och Omsorg, LiVO.

Bästa chefen finns på Positivumgruppen
Fjolårets vinnare av Guldkransen, Jessica Rönnerfors.

Positivumgruppen är ett privat företag som bedriver stödboende, öppenvård, HVB-hem, kvinnojourer och en gymnasieskola.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

– Det är jättefint att bli uppmärksammad på det jag gör, säger Jessica Rönnerfors. Det gör att jag reflekterar över mitt ledarskap och hur duktiga alla runt om mig är. Jag är ju en del av helheten, det är många som lett och stöttat mig, säger hon i ett pressmeddelande från LiVO.

 

Hon beskriver hur organisationens värdeord är viktiga för hennes ledarskap.

 

– Jag visar genom mig själv och mitt agerande att jag lever efter värdegrunden. Jag ser till att det finns en upplevelse av värdeorden. Ett exempel på flexibilitet är att jag tillfälligt hoppat in som föreståndare för ett boende. Men jag kan också städa en korridor eller träffa en ungdom om det är vad som behövs.

Juryns motivering:

Genom sitt prestigelösa och ärliga ledarskap är hon en omtyckt chef som håller värdegrunden levande genom att leva den själv varje dag. Hon går till arbetet för att hon vill göra skillnad för individen. Hon omorganiserar, avslutar och utvecklar verksamheter framgångsrikt genom ett respektfullt ledarskap som har fokus både på resultat och individ.

.

Samtidigt korade LiVO två hederspristagare bland alla som varit nominerade: Maria Bergström, verksamhetschef inom omsorgsförvaltningen i Åhus i Kristianstads kommun.

Ingela Pirttilä, enhetschef på avdelningen för patologi och cytologi på Sundsvalls sjukhus.

 

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan