Karolinska Universitetssjukhuset del av ny nordisk sjukhusallians

Internationellt Fem nordiska universitetssjukhus har gått ihop en en gemensam allians där ett av målen är att hitta strategier för att hantera sjukvårdens utmaningar. Karolinska Universitetssjukhuset är ett av de sjukhus som är med i samarbetet.

Karolinska Universitetssjukhuset del av ny nordisk sjukhusallians
Patrik Rossi, tillförordnad sjukhusdirektör vid Karolinska Universitetssjukhuset, skriver på avtalet. Foto: Jacob Gyldenløve Aaen

I slutet av maj samlades sjukhusdirektörer från fem nordiska länder i Köpenhamn för att introducera The Nordic University Hospital Alliance (NUHA).

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Bättre kvalitet och mer innovation

Tanken är att stärka relationer och samarbeten mellan de nordiska sjukhusen och ta fram strategier för att hantera hälso- och sjukvårdsutmaningarna i Norden.

Genom att dela bästa praxis och patientresultat, sprida kunskap och samarbeta inom forskning och utveckling hoppas man hitta vägar för att förbättra kvaliteten och främja innovation inom hälso- och sjukvård, forskning och utbildning.

Viktigt nordiskt samarbete

– Att öka samarbetet med de övriga universitetssjukhusen i Norden är viktigt om vi vill stärka vår position inom Europa och kunna påverka framtidens hälso- och sjukvård, säger Patrik Rossi, tillförordnad sjukhusdirektör vid Karolinska Universitetssjukhuset i en presskommentar.

De fem medlemsländerna är:

  • Rigshospitalet, Köpenhamn.
  • Karolinska Universitetssjukhuset, Stockholm.
  • Oslo Universitetssjukhus, Oslo.
  • Helsingfors Universitetssjukhus, Helsingfors.
  • Landspítali – National University Hospital, Reykjavik.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan