Robotar tar över leveranserna i Malmö

Automatisering Säkrare leveranser, ökad produktivitet och mer resurser till vården. I Malmö blir självkörande truckar snart verklighet.

Robotar tar över leveranserna i Malmö
Ny smart teknik kan effektivisera arbetet och frigöra mer tid till vården.

Ny smart teknik kan effektivisera arbetet och frigöra mer tid till vården. Det är bakgrunden till satsningen på förarlösa truckar i Region Skåne.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

I slutet av året kommer robottruckar att transportera nästan allt gods på Malmö sjukhusområde.

Kommunicerar trådlöst

Robottruckarna är självgående och kommunicerar trådlöst inom sjukhusets byggnader. Med bas i servicebyggnaden kör de i kulverten och har egna hissar som går direkt upp till rätt avdelningar. Med hjälp av chip och taggar vet de vilka vagnar som ska hämtas och lämnas, på vilken plats.

Robottruckarna kan transportera allt från textilier till mat och avfall och är ett viktigt bidrag i att effektivisera verksamheten.

Arbeta smartare

–   Med ny teknik kan vi utveckla och fasa ut repetitiva moment så att vi kan arbeta smartare och vara där vi behövs som mest. Vilket i förlängningen bidrar till att ge sjukvårdspersonalen mer tid till sin kärnverksamhet – att ge vård, säger Petra Larsson, servicedirektör på Regionservice i Region Skåne.

Till att börja med är det Malmö sjukhusområde som genomgår denna förändring, men tanken är så småningom införa robottruckar även på av andra sjukhus.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan