Skåningar erbjuds hjälpa regionen med förbättringar

Medborgarförslag Region Skåne inbjuder nu befolkningen att komma med förbättringsförslag genom en ny digital kanal, Skåneförslaget.

Skåningar erbjuds hjälpa regionen med förbättringar

Det är regionstyrelsen som har tagit initiativet till att på detta sätt välkomna medborgarförslag. Vem som helst som vill föreslå något skapar ett konto på regionens webbsida och kan sedan lägga sitt förslag.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

– Det här blir lite grann som att få ett extra

Annette Linander. Foto: Region Skåne.

avvikelsesystem. Vi har ju sett på andra håll där man infört liknande kanaler att det ofta handlar om ”nära” frågor, sånt som kanske vi politiker missar när vi inte själva är ute i vården eller åker överallt i kollektivtrafiken, säger Annette Linander, C, och första vice ordförande i regionstyrelsen till Kvalitetsvård.

Meningen är att politikerna ska följa kontot och plocka upp förbättringsförslag av den karaktären för att kunna rätta till avvikelserna.

Även mer omfattande förslag, som kräver en beredning och beslut i nämnder välkomnas.

På sidan blir förslaget öppet för alla andra som skapat konto, och de som bor i Skåne och sympatiserar med förslaget kan sedan lägga en röst på det. Efter tre månader ska ett förslag som fått 1 300 röster eller fler gå vidare till en politisk beredning.

– Men vi politiker tittar ju på alla förslag, och kan naturligtvis på eget initiativ plocka upp även sådana förslag som inte når så många röster, säger Annette Linander.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan