”Snabbtester kan lugna oroliga”

Coronaviruset MobilaDoktorn är en privat vårdgivare som erbjuder hembesök i flera större städer i Sverige.
1 995 kronor är taxan för ett hembesök och för samma pris får patienten nu också ett snabbtest för covid-19.

”Snabbtester kan lugna oroliga”
Mats Hellström, kommunikationsstrateg vid MobilaDoktorn.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar inte testning för privatpersoner, bland annat för att man inte anser att testerna är tillräckligt validerade för att ge svar på individnivå – varför erbjuder ni dem ändå?

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

– Vi vet ju att många känner en stor oro för den här sjukdomen, och många undrar om de har haft den. Att göra ett test kan få dem att känna sig lugnare, säger Mats Hellström, kommunikationsstrateg på MobilaDoktorn.

Testerna är CE-märkta av tillverkaren, vilket betyder att denna garanterar att produkten är kvalitetssäker. Tillförlitligheten är hög, enligt Mats Hellström.

– Tester är ju aldrig 100 procent. En validering av vårt snabbtest är på gång och skulle den mot förmodan visa något annat än att testet håller en bra kvalitet skulle vi förstås sluta använda det.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan