Projekt undersöker cancervård närmare hemmet

Nära vård Hur kan cancervården bli mer tillgänglig och flyttas närmare patienterna? Det ska kartläggas i ett nytt projekt som startar i Uppsala i höst.

Projekt undersöker cancervård närmare hemmet
I höst startar utvecklingsprojektet "Cancervård närmare hemmet", ett samarbete mellan Akademiska sjukhuset och Bristol Myers Squibb.

Cancervården står inför stora utmaningar. Allt fler invånare kommer att insjukna i och leva med cancer. Många patienter behandlas också längre för sin sjukdom idag.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Vården måste därför anpassa behandlingen utifrån patienternas unika livssituationer där tid för familj och arbete är viktiga delar.

Ta vården till patienterna

Det är bakgrunden till utvecklingsprojektet ”Cancervård närmare hemmet” som startar i Uppsala i höst.

Projektet ska bland annat undersöka möjligheten till att flytta ut vården närmare patienterna. Det kan handla om att flytta ut behandling och uppföljning till filialer i exempelvis Enköping, Tierp eller Östhammar eller att vissa behandlingar sker i hemmet.

Behandling på kvällstid

Syftet är både att undersöka om det går, men även att ta reda på om patienter är intresserade av att få sin vård närmare eller vid andra tidpunkter än idag. Alla behöver kanske inte resa till Akademiska sjukhuset för att erhålla rutinbaserad behandling och någon kanske föredrar att få behandling kvällstid.

Utvecklingsprojektet sker i samarbete mellan Akademiska sjukhuset och Bristol Myers Squibb (BMS) samt Adxto Care.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan