Utredning efter sjuksköterskas död läggs ned

Coronaviruset Det går inte att bevisa arbetsmiljöbrott i samband med att en sjuksköterska som arbetat på Karolinska sjukhuset med covidpatienter dog i våras, enligt den åklagare som utrett fallet.

Utredning efter sjuksköterskas död läggs ned
Bild: Pixabay.

Kvinnans smittades av covid-19, och Arbetsmiljöverket fann vid en inspektion av Karolinska sjukhuset i Huddinge att det hade funnits vissa brister i arbetsmiljön, bland annat återanvändes visir och icke godkända andningsskydd användes. Men nu läggs utredningen ned.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

– Av utredningen framgår att covid-19 inte var den huvudsakliga dödsorsaken. Det går inte att visa var eller på vilket sätt målsäganden har blivit smittad. Arbetsmiljöverket som utrett händelsen har inte funnit brister i sjukhusets hantering i det aktuella dödsfallet. Eftersom det inte heller finns anledning att anta att andra brott har begåtts läggs förundersökningen ned, säger kammaråklagare Jennie Nordin vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i ett pressmeddelande.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan