Västernorrland toppar kvalitetsregister

För tredje året i rad toppar Region Västernorrland listorna när kvalitetsregistret SPOR jämför hur väl operationer utförs på landets sjukhus.

Västernorrland toppar kvalitetsregister
Eva Hellman, enhetschef på operationsavdelningen i Sollefteå. Foto Region Västernorrland

När det gäller sjukhus där man endast utför planerade operationer ligger Sollefteå sjukhus i topp i den totala sammanställningen för kvalitetsregistret SPOR.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Stolt och glad över resulatet

Eva Hellman är enhetschef på operationsavdelningen i Sollefteå.

– Jag är stolt och glad över resultatet! Bra och väl inarbetade rutiner är orsaker till topplaceringen, anser jag. Det du gör ofta, blir du bra på och i regionen har vi rutinerade och duktiga medarbetare som för kunskap vidare till nya medarbetare, säger Eva Hellman.

Medarbetare i Sundsvall övar trauma. Foto: Region Västernorrland

Även när det gäller både planerade och akuta operationer placerar sig fler av regionens sjukhus i topp. Sundsvall delar förstaplatsen med Centralsjukhuset i Kristianstad. Örnsköldsvik ligger på plats nummer tre, en uppryckning från plats nummer fem 2021.

– Vi håller oss långt uppe och det är så klart väldigt roligt! För mig är det ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt för att patienterna i Västernorrland ska få bästa möjliga vård, säger Karin Söderberg, enhetschef operationsavdelningen Örnsköldsvik.

Index som värderar kvaliteten

Svenskt perioperativt register, SPOR, sammanställer årligen ett kvalitetsindex som baseras på flera olika värden. Det kan handla om smärta eller illamående efter operation, att akuta operationer görs inom viss tid, att medarbetarna förbereder operationen på rätt sätt och att patienten håller rätt temperatur är exempel på saker som värderas.

Topp tio SPOR

  1. Sundsvalls sjukhus
  2. Centralsjukhuset i Kristianstad
  3. Örnsköldsviks sjukhus
  4. Centrallasarettet i Växjö
  5. Värnamo sjukhus
  6. Höglandssjukhuset i Eksjö
  7. Södertälje sjukhus
  8. Länssjukhuset Ryhov
  9. Mora lasarett
  10. Falu lasarett

Totalindex för sjukhus som både utför planerade och akuta operationer

Hämtar fler artiklar
Till startsidan