Danderyds sjukhus samlar vården kring äldre

Äldrevård Bättre vård för multisjuka äldre. Det är en av de främsta anledningarna till att Danderyds sjukhus nu organiserar om.

Danderyds sjukhus samlar vården kring äldre
Andreas Kling kommer att leda det nya verksamhetsområdet på Danderyds sjukhus.

Tre verksamhetsområden blir ett när Danderyds sjukhus nu satsar på bättre vård för multisjuka äldre. Det är verksamhetsområdena Internmedicin och infektion, Geriatrik och Medicinsk specialistvård som därmed blir ett nytt stort verksamhetsområde. Det nya området går under namnet Medicinska specialiteter.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Tre uppdrag för verksamheten

Ny verksamhetschef blir Andreas Kling.

– Jag ser mycket fram emot att börja arbeta med den nya organisationen. Den ger oss möjlighet att sätta nya arbetssätt vilket behövs för att vi ska klara de utmaningar som vi står inför, säger Andreas Kling i en kommentar.

Den nya organisationen har tre tydliga uppdrag:

  • Att stärka utvecklingen av vården för multisjuka äldre i samverkan med den nära vården och omsorgen.
  • Att säkerställa kompetensförsörjningen till mindre specialiteter och grenspecialiteter.
  • Att utjämna jourbelastningen mellan läkarna.

Erfarenhet från flera områden

Andreas Kling har mångårig chefserfarenhet från flera olika verksamhetsområden. Senast har han ansvarat för verksamhetsområdena Internmedicin och infektion, Geriatrik och Medicinsk specialistvård på sjukhuset.

Christophe Pedroletti, vd för Danderyds sjukhus, konstaterar att Andreas Kling har allt som krävs för att leda det nya verksamhetsområdet, som även blir sjukhusets största.

”Unik ledare”

– Andreas är något av en unik ledare och chef som på djupet har förstått kraften i att samla, inkludera och engagera alla de kompetenser som bygger god sjukvård. Andreas är även sedan många år ytterst insatt i Danderyds sjukhus och har ett mycket stort hjärta för verksamheten, säger Christophe Pedroletti.

Den nya organisationen träder i kraft den 1 januari 2024.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan