Här är 100 procent nöjda med sin vård

Här är 100 procent nöjda med sin vård

Läkargruppen Tre Hjärtan i Halmstad är en av de vårdcentraler som fick högsta betyg när resultatet från den Nationella Patientenkäten, NPE, publicerades förra veckan. 100 procent av patienterna kan rekommendera vårdcentralen till någon annan, visar enkäten.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

– Det känns jättebra, det är kul att få ett kvitto på att man gör något bra, säger Carl Olofsson, allmänläkare. Han driver mottagningen ensam med hjälp av  deltidspersonal. Så har han jobbat sedan 1998, och han tror att det är en av anledningarna till de fina resultaten.

– Det skapar kontinuitet, patienterna får träffa samma läkare varje gång. Många patienter som kommer hit har jag haft sedan jag öppnade för sexton år sedan.

Patienter i hela landet är överlag nöjda med sin vård och hela 80 procent av de som svarat på enkäten nationellt kan rekommendera sin vårdcentral till någon annan. Men ett av de områden fått sämst betyg av de undersökta parametrarna är just kontinuiteten och 17 procent av de tillfrågade uppgav att de inte fått träffa den läkare de önskat. Av patienterna på Läkargruppen Tre Hjärtan svarar däremot 100 procent att de är nöjda med kontinuiteten.

För Carl Olofsson är det personliga bemötandet avgörande för ett bra patientmöte.

– Det är viktigt att bry sig om hela patienten, inte bara sjukdomen. De ska känna att man bryr sig, därför försöker jag alltid att knyta an till något de personligen är intresserade av; golf, segling eller deras hundar exempelvis.

Läs mer om resultaten från NPE här.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan