8 av 10 nöjda med sin vårdcentral

8 av 10 nöjda med sin vårdcentral

Landets vårdcentraler får höga betyg. 80 procent av patienterna tycker att de får den vård de behöver och kan tänka sig att rekommendera sin vårdcentral till någon annan. Det visar resultatet från den nationella patientenkäten som offentliggjordes igår, tisdag.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Över 100 000 patienter har svarat på undersökningen under hösten 2015. Enkäten, som genomfördes för sjätte året, låter patienterna bedöma primärvården på sju olika punkter, bland annat bemötande, delaktighet och tillgänglighet. Minst nöjda var patienterna med delaktigheten, omkring hälften av de som svarat på enkäten önskar att de fått vara mer delaktiga i beslut kring sin behandling.

Inför mätningen 2015 har en ny modell används för att bättre fånga upp patienternas upplevelser. Resultatet är därför inte jämförbart med tidigare års enkäter.

5 vårdcentraler i topp

E Ehnevids Läkarmottagning, Tomelilla

Blidö Vårdcentral, Norrtälje

Läkargruppen tre hjärtan, Halmstad

Myrviken hälsocentral, Åre

Nättraby vårdcentral, Karlskrona

(Baserat på patienternas helhetsintryck.) 

Här kan du se fler resultat från Nationell patientenkät.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan