Hot och våld mot ambulanspersonal diskuteras

Inrikesminister Anders Ygeman diskuterar ambulanspersonalens risk för hot och våld i ett rundabordssamtal nu på fredag, 5 februari.

anders-ygeman
Inrikesminister Anders Ygeman diskuterar ambulanspersonalens utsatta situation i ett rundabordssamtal.

Ambulanssjukvårdare löper större risk att utsättas för hot och våld jämfört med många andra yrkesgrupper inom vården. På senare tid har situationen blivit värre, ett problem som de delar med annan blåljuspersonal som polis och räddningstjänst. Eftersom problembilden kan vara samma för de olika aktörerna har inrikesminister Anders Ygeman (S) kallat ansvariga på utförarsidan och arbetstagarsidan till ett gemensamt rundabordssamtal för att diskutera frågan.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

– Anders Ygeman vill ta ett helhetsgrepp istället för att prata med varje enskild aktör. Detta blir  ett startskott på ett arbete för att hantera den situation med våld och hot mot blåljuspersonal som vi sett mer av, inte minst under 2015. Efter mötet får vi se vad nästa steg blir, säger Victor Harju pressekreterare hos inrikesminister Anders Ygeman.

Samtalet äger rum på fredag den 5 februari.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan