Ny vårdprofessor brinner för omvårdnad

Nytt jobb Henrik Erikssons är ny professor i vårdvetenskap vid Högskolan Väst. “Jag hamnar mitt i en miljö som ställer de mest aktuella och relevanta frågeställningarna inom vårdvetenskap just nu", säger han i en kommentar till utnämningen.

Ny vårdprofessor brinner för omvårdnad
Henrik Eriksson vill bygga kunskap om hur människor tar hand om, hjälper och bryr sig om varandra.

Henrik Eriksson har arbetat med vård och omsorgsarbete på olika positioner. Han är undersköterska i grunden, men vidareutbildade sig sedan till sjuksköterska. Därefter har han arbetat som lärare, genomfört akademiska studier i vårdpedagogik och är även disputerad.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.

Ny professor i vårdvetenskap

Henrik Erikssons, professor i vårdvetenskap vid Högskolan Väst.

I sin forskning har han främst inriktat sig på omvårdnad: hur människor – till och från under livet – tar hand om, stödjer och hjälper varandra.

Nu har han alltså tillträtt som ny professor i vårdvetenskap vid Högskolan Väst.

– Jag hamnar mitt i en miljö som ställer de mest aktuella och relevanta frågeställningarna inom vårdvetenskap just nu, säger han.

Hur bryr människor sig om varandra?

Henrik Eriksson konstaterar att vård och omsorg i relationer ofta uppfattas som självklart och undslipper ideligen kritisk analys. Genom att göra dessa analyser och bygga kunskap om hur människor tar hand om, hjälper och bryr sig om varandra hoppas han kunna ge sitt bidrag till samhällsutvecklingen.

– Vård som aktivitet blir inte enklare utan alltmer komplex. Här kan den vårdvetenskapliga rösten ge viktiga bidrag i samhällsdebatten, säger han.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan